Metode de personalizare

Produsele listate pe EVERESTUS se pot personaliza folosind cele mai moderne metode de personalizare, fiecare metoda fiind adaptata la forma produsului si materialul din care acesta este facut. Liniile tehnologice moderne si multitudinea de tehnici de personalizare disponibile, sunt doar cateva din avantajele pe care EVERESTUS ti le pune la dispozitie.

In descrierea fiecarui obiect promotional listat pe EVERESTUS, vei gasi si informatii legate de tehnicile si metodele de personalizare care sunt indicate a fi folosite pentru fiecare produs. Aceste informatii sunt foarte utile, pentru a identifica cat mai usor care sunt metodele de personalizare recomandate a fi utilizate.

Pentru ca sa intelegi cat mai exact care sunt diferentele dintre diferitele metode de personalizare iti prezentam mai jos o descriere scurta si clara pentru fiecare metoda de personalizare pe care noi o folosim.

 

TAMPOGRAFIE (PAD PRINTING)

Tampografia permite imprimarea mesajului dorit, chiar si pe suprafete curbe sau neregulate. Se pot personaliza cu ajutorul tamponului de silicon al tampografului, o varietate larga de obiecte si materiale promotionale, din diferite materiale.

Sugestii legate de tampografie:

 • Tampografia este recomandata pentru suprafete curbe, neregulate
 • Tampografia poate fi folosita pentru o varietate larga de materiale, cum ar fi obiectele din lemn, metal, plastic sau sticla.
 • Tampografia permite imprimarea multi color
 • Tampografia este o solutie avantajoasa din punct de vedere al costurilor

 

tampografie everestus

Tampografia este o tehnica de personalizare potrivita pentru aproape toate fundalurile și formele. Designul este aplicat mai intai pe o placa de imprimare metalica prin intermediul unui proces fotografic. Designul este apoi transferat pe produsul promotional printr-un tampon (un intermediar din cauciuc). O varietate de forme pot fi tiparite prin intermediul unor placute diferite. Pentru majoritatea articolelor este posibila imprimarea in una sau mai multe culori. Majoritatea produselor prezentate pe site, care sunt fabricate din materiale sintetice, sunt tiparite folosind metoda de tiparire prin tampografie. Articolele ceramice tiparite in tampografie nu sunt coapte la temperaturi ridicate. Adeziunea cernelei pe obiectele ceramice nu poate fi garantata pe deplin pentru spalarea la temperaturi ridicate. Daca este necesara o garantie completa a aderentei cernelei, recomandam pentru produsele ceramice utilizarea altor metode de personalizare.

 

SERIGRAFIE (SILK SCREEN PRINTING)

Serigrafia este una dintre metodele preferate daca vrei sa personalizezi un volum mediu sau mare de textile ori promotionale, cum ar fi de exemplu agendele si calendarele. Folosind aceasta metoda, fiecare strat de culoare este tiparit separat.

Sugestii legate de serigrafie:

 • Serigrafia se poate folosi pentru imprimare pe textile sau materiale solide, cum ar fi agende, carti de vizita, etc.
 • Se pot folosi culori speciale
 • Serigrafia este varianta optima pentru comenzile cu volum mare sau mediu
 • Serigrafia este rezistenta la frecare, zgariere, raze UV.

 

serigrafie everestus

Important de stiut: cu cat vei folosi mai multe culori pentru personalizare, cu atat costurile vor fi mai mari.

Serigrafia este o tehnica prin care designul este aplicat pe tifonul unui ecran, care are un strat superior sensibil la lumina. Un film al designului, cu cateva zone care permit trecerea luminii si alte zone care nu permit, este plasat pe tifon, care este apoi iluminat cu lumina ultravioleta. Zonele nesecate sunt clatite de pe tifon, astfel încat cerneala sa poata sa treaca. Produsul care urmeaza sa fie personalizat este plasat imediat sub tifon, cerneala de imprimare este presata prin tifon, iar astfel imprimarea este transferata pe produs. Numai suprafetele plane pot fi tiparite folosind tehnica de personalizare prin serigrafie. Pentru majoritatea produselor este posibila imprimarea intr-una sau in mai multe culori. In special, textilele și produsele de nailon, cum ar fi umbrele si pungi, sunt tiparite folosind metoda prin serigrafie.

 

TRANSFER SCREEN PRINTED

Transferul este taiat in dimensiunea logo-ului și apoi prin apasare se aplica pe produs, cu ajutorul caldurii. Aceasta metoda de personalizare este folosita in principal pentru textile si umbrele. Unele obiecte promotionale care pot fi tiparite intr-o singura culoare trebuie imprimate prin transfer screen printed atunci cand este necesara o sigla multi-color. Este de asemenea utilizata atunci cand pe obiectele promotionale trebuie sa fie tiparite detalii fine care nu pot fi tiparite prin tiparire serigrafica obișnuita.

 

TRANSFER TERMIC DIGITAL (DIGITAL TRANSFER)

Cu ajutorul unui plotter, logo-ul este tiparit digital pe un material plastic adeziv, care este taiat in acelasi timp prin control digital. Odata ce transferul este taiat conform formei dorite, acesta este transferat printr-o presare termica. Acest tip de transfer poate fi potrivit pentru majoritatea materialelor textile, dar nu recomandam utilizarea sa pe anumite materiale, cum ar fi nailonul folosit la umbrele. Formele realizate in taieturi diferite adauga complexitate proceselor de taiere, iar procesele de peeling sunt la cerere.

 

TRANSFER CERAMIC 

Transferul ceramic este o imprimare serigrafica care se aplica in special pe material ceramic, fiind ars intr-un cuptor la o temperatura mai mare de 700 ° C. In timpul procesului de coacere porii ceramici se deschid si astfel cerneala reuseste sa patrunda in material. Odata ce ceramica se raceste, cerneala nu mai poate fi indepartata, prin nici o utilizare conventionala a articolelor ceramice.

 

BRODERIE (EMBROIDERY)

Textilele folosite in campaniile tale de marketing capata un aspect elegant, odata brodate. In plus, mesajele tale vor arata la fel ca in prima zi, chiar si dupa multe spalari.

Sugestii legate de broderie:

 • Broderia ofera un aspect elegant, cu finisaje placute la atingere
 • Broderia poate fi folosita pe o gama larga de textile (tricouri, fulare, geci, sepci, cozoroace, etc. )
 • Broderia poate oferi un design unic si inconfundabil.
 • Broderia ofera o durabilitate mare in timp.

broderie everestus

Broderia este o tehnica in care logo-ul este cusut pe produs. Broderia este utilizata pentru sepci, pungi, textile etc. Pretul de broderie depinde de numarul de cusaturi si de marimea logo-ului. Culoarea va fi definita de culoarea firului. Numarul maxim de culori al firelor este 15. Este necesara realizarea unui card de broderie pentru reproducerea logo-ului pe produs.

 

GRAVURA LASER (LASER ENGRAVING)

Metoda ne ajuta sa obtinem mesaje inscriptionate cu acuratete, cu ajutorul unei raze laser care urmaresc un model realizat anterior, intr-un soft special. Gravura laser este indicata pentru personalizarea in mod special a obiectelor din lemn sau metal.

Sugestii legate de gravura laser:

 • Gravura laser ofera o calitate exceptionala, de neegalat.
 • Gravura nu produce reziduri si nici noxe
 • Prin gravura laser logo-urile si mesajele sunt inscriptionate cu mare acuratete
 • Gravura laser are o mare durabilitate in timp

gravura laser everestus

Gravura laser este o metoda de personalizare in care designul este ars in material. Faza laser este controlata digital de un computer. Culoarea gravurii este determinata de materialul de fond si de straturile de sub suprafata.

 

TIMBRU SEC (EMBOSSING)

Produsele care sunt personalizate prin timbru sec au o nota de eleganta si distinctie. Prin aceaste tehnica putem sa personalizam o varietate larga de obiecte promotionale precum: agende, portofele, mape din piele, borsete din piele si diverse alte obiecte din hartie sau carton.

Sugestii legate de timbru sec:

 • Timbru sec este o metoda rapida de personalizare
 • Ofera un design rafinat
 • Timbru sec ofera o mare durabilitate in timp
 • Prin folosirea timbru sec, mesajele sunt imprimate in adancime cu ajutorul unei matrite incalzite

 

Prin timbru sec, designul este presat in produs. Ca rezultat al presei, designul este trecut pe material. Embossing-ul poate fi folosit numai pe cele mai reale materiale din piele.

 

DOMING

Mesajul tau iese clar in evidenta daca vei folosi personalizarea prin doming. Prin doming aplicam o rasina speciala, pe obiecte deja personalizate si cream un efect 3D.

Sugestii legate de doming:

 • Domingul rezista in timp la zgarieturi si la actiunea produselor chimice
 • Domingul ofera un design modern si unic.
 • Poti folosi domingul atat pentru obiecte promotionale de dimensiuni mari, cat si pentru cele de dimensiuni mai mici.
 • Domingul se utilizeaza pe mai multe tipuri de materiale, cum ar fi: vinil, policarbonat, metal, etc.

 

Doming-ul este o combinatie a unei amprente dintr-un logo pe un autocolant si o rasina epoxidica cu 2 componente care este aplicata la imprimare, ceea ce da un buchet transparent frumos. Rasina nu este numai limpede ca si cristalul, ci și protejeaza imaginea impotriva zgarieturilor si ii confera o dimensiune suplimentara. Autocolantul poate fi multi-colorat. Rasina evidentiaza sigla.

 

DIGITAL PRINT

Imprimarea digitala este o tehnica de imprimare cu jet de cerneala, pentru articole plate și 3D, pe aproape toate materialele. Sigla ta va fi tiparita digital direct pe element intr-o calitate extrem de ridicata. Lucrarile vor fi tiparite intotdeauna in culori pline, iar detaliile pot fi extrem de fine. De la imagini simple la imagini de inalta definitie, toate sunt posibile. Imprimarea este realizata cu o mare precizie, ceea ce o face foarte potrivita pentru personalizarea cu mai multe culori. Este, de asemenea, posibila potrivirea culorilor Pantone. Este posibila si personalizarea pana la marginile suprafetei de imprimare, determinand dimensiunea imprimarii sa fie semnificativ mai mare decat in cazul altor metode de personalizare. In functie de material, poate fi necesar ca o baza alba sa fie imprimata mai întai sau ca materialul sa fie pre-tratat.

Sugestii legate de printul digital:

 • Metoda de personalizare foarte populara care ofera printuri detaliate in mii de culori
 • Poate fi folosita pe foarte multe tipuri de materiale
 • Personalizarea si imprimarea se face cu ajutorul unor cerneluri speciale pe baza de apa, nontoxice
 • Metoda de personalizare prin print digital ofera rezultate sigure, chiar si pentru cele mai complexe si pretentioase cerinte

 

PRECIZARI SUPLIMENTARE (DETALII TEHNICE)

Culorile imprimate pot diferi din cauza culorii de fond a produsului.

Ghidului Culorilor Pantone (C) trebuie utilizat ca referinta de culoare.

Aderenta de cerneala nu este buna pentru toate produsele din metal si EVERESTUS nu poate fi tras la raspundere pentru aderenta de cerneala pe obiecte metalice si cromate; din acest motiv ti se poate solicita sa semnezi o declaratie de declinare a responsabilitatii in acest sens.

Dupa imprimare de cerneala pe obiecte metalice, amprenta va disparea atunci cand este in contact cu obiecte ascutite.

Acoperirea culorii nu este 100% pe materialele mai groase.

Produsele rotunjite au o suprafata imprimabila limitata.

Nu toate modelele de sepci permit imprimarea pe suprafetele frontale. Broderia sau imprimarea prin transfer este o alternativa mai buna.

Te sfatuim sa iei legatura cu echipa EVERESTUS in cazul in care ai intrebari suplimentare legate de metodele de personalizate cele mai potrivite pentru proiectele tale.