BLOG

Iqoniq, un brand de textile promotionale fabricate din materiale sustenabile

Branduri
Textile
Ștergerea filtrelor
Silviu-Octavian Huplea
Iqoniq, un brand de textile promotionale fabricate din materiale sustenabile

Everestus a listat la inceputul acestui an colectia completa de textile Iqoniq. Cu totii ne dorim ca articolele de imbracaminte pe care le purtam sa nu aiba impact asupra mediului. Acesta este motivul pentru care Iqoniq a lansat imbracaminte cu impact redus: 100% bumbac, 50% reciclat si 50% organic.

A arata bine nu mai este suficient. Imbracamintea trebuie sa se simta bine, nu doar prin atingere. Nimeni nu vrea sa se simta vinovat ca poarta ceva care dauneaza planetei. Cu pasapoartele de imbracaminte si trasoarele fizice poti vedea exact din ce este facuta imbracamintea ta de la Iqoniq. Grozav!

 

Cuprins: 17 informatii utile despre gama de textile Iqoniq

 

1… Tricouri Iqoniq

2… Hanorace Iqoniq

3… Bluze Iqoniq

4… Pantaloni Iqoniq

5… Povestea Iqoniq

6… Toate stilurile Iqoniq sunt unisex

7… Culorile Iqoniq

8… Evaluarea impactului asupra mediului de catre Made2Flow

9… Colectie completa din bumbac 100%.

10… Verificare complet trasabila si blocata prin AWARE™

11… Pasaport pentru produse digitale (DPP)

12… Toate stilurile Iqoniq sunt facute pentru a permite personalizarea, indiferent de nevoie

13… Personalizarea textilelor Iqoniq

14… Water.org

15… Textilele Iqoniq - fabricate in mod responsabil

16… Materiile prime pe care le-am folosit sunt certificate

17… Natura bumbacului reciclat – impuritati si variatii de culoare

 

 

1… Tricouri Iqoniq

Gama de tricouri Iqoniq include un numar de peste 200 de produse, de diferite marimi si culori. Toate tricourile Iqoniq sunt fabricate din bumbac 100%, din care 50% bumbac reciclat si 50% bumbac organic, in 180 grame/ M². Culorile disponibile sunt: alb, albastru, burgundy, crem, gri, maro, mov, negru, portocaliu, rosu si verde. Marimile disponibile sunt: S, M, L, XS, XL, XXL, 3XL.

Tricourile Iqoniq sunt disponibile atat in varianta Polo, cat si in varianta clasica la baza gatului. Fiecare tricou Iqoniq are o etichetă QR unica. Scanand acest QR, vei avea acces la un pasaport digital dedicat produsului.

Tricourile clasice la baza gatului unisex Iqoniq sunt articole de imbracaminte esentiale de zi cu zi pentru toata lumea datorita potrivirii sale regulate si confortabile. Le poti purta tot timpul anului. Tricourile Polo au o placuta frontala cu doi nasturi de culoare asortata si o coasta plata 1x1 la guler si tiv la maneci. Mica eticheta Iqoniq de pe cusatura interioara este un detaliu frumos de finisare. Compozitia are 220 grame/M².

Click aici pentru a vizualiza gama de tricouri Iqoniq.

 

tricouri iqoniq

2… Hanorace Iqoniq

Hanoracele Iqoniq sunt modele cu gluga. Ele nu au fermoasr, fiind modele la baza gatului. Gama de hanorace Iqoniq include peste 190 de produse care sunt fabricate din bumbac 100%, din care 50% bumbac reciclat si 50% bumbac organic. Culorile disponibile sunt: albastru, bej, crem, gri, maro, mov, negru, portocaliu, rosu si verde. Marimile disponibile sunt: S, M, L, XS, XL, XXL, 3XL.

Hanoracele unisex Iqoniq au o potrivire obisnuita si sunt un must-have atemporal pentru fiecare garderoba. Hanoracul are doua straturi, maneci lungi si coasta 1x1 la guler, tiv inferior si mansete. Garniturile in culoarea tonului si eticheta mica Iqoniq in cusatura laterala sunt detalii frumoase de finisare. Compoziția are 340 grame/M².

Click aici pentru a vizualiza gama de hanorace Iqoniq.

 

hanorace iqoniq

3… Bluze Iqoniq

Bluzele Iqoniq sunt modele la baza gatului. Gama de bluze Iqoniq include peste 190 de produse care sunt fabricate din bumbac 100%, din care 50% bumbac reciclat si 50% bumbac organic.

Culorile disponibile sunt: albastru, bej, crem, gri, maro, mov, negru, portocaliu, rosu si verde. Marimile disponibile sunt: S, M, L, XS, XL, XXL, 3XL.

Click aici pentru a vizualiza gama de bluze Iqoniq.

 

bluze iqoniq

4… Pantaloni Iqoniq

Pantalonii Iqoniq au o potrivire obisnuita cu talie elastica cu nervura plata 1x1. Snurul, ochiul si cordoanele sunt in aceeasi culoare cu materialul, iar eticheta mica Iqoniq din cusatura laterala este un detaliu frumos de finisare. Compozitia este 100% bumbac, din care 50% reciclat si 50% organic, in 340 grame/M². Nu se amesteca cu materiale plastice (cum ar fi poliesterul). Interiorul este fleece periat moale pentru un plus de confort. Utilizarea materialelor din tesaturi reciclate si organice autentice si declaratiile de impact asupra mediului sunt garantate, prin utilizarea trasorului fizic disruptiv si a tehnologiei blockchain AWARE™. Fiecare pantalon Iqoniq are o etichetă QR unica. Scanand acest QR, vei avea acces la un pasaport digital dedicat produsului.

Culorile disponibile sunt: albastru, mov si negru. Marimile disponibile sunt: S, M, L, XS, XL, XXL, 3XL.

Click aici pentru a vizualiza gama de pantaloni Iqoniq.

 

pantaloni iqoniq

5… Povestea Iqoniq

Credem ca depinde de branduri sa fie sincere si clare cu privire la modul in care sunt realizate produsele lor. Iqoniq nu foloseste afirmatii pompoase precum durabil, go green, ecologic sau eco friendly.

Misiunea Iqoniq este de a inspira industria de imbracaminte sa devina mai transparenta in ceea ce priveste reducerea impactului asupra mediului, astfel incat tu, in calitate de consumator, sa poti lua decizii informate cu privire la marca de imbracaminte pe care ar trebui sa o porti. Iqoniq ofera fapte solide: Aware™ Virtual ID. Un pasaport de produs digital cu date alimentate de tehnologia de urmarire si blockchain Aware™.

 

6… Toate stilurile Iqoniq sunt unisex

Aceasta inseamna ca marimile textilelor Iqoniq sunt facute pe baza morfologiei barbatilor, iar dimensiunile mai mici sunt adaptate pentru a se potrivi si cu morfologia femeilor. Produsele Iqoniq sunt adaptate pentru toate anotimpurile, si sunt disponibile in trei grupe de culori: culori nevopsite, culori vopsite esentiale si culori de sezon. Alegerea este a ta!

 

7… Culorile Iqoniq

Culoarea poate juca un rol major in luarea deciziilor consumatorilor. Culorile Iqoniq sunt disponibile intr-o gama larga, cu trei tipuri diferite de culori atragatoare: culori nevopsite, culori vopsite esentiale si culori de sezon. Bumbacul reciclat, in culoarea sa existenta, este amestecat cu bumbac organic virgin, care creeaza un frumos efect de melange de caldura.

Folosirea bumbacului reciclat economiseste deja resurse pretioase, dar cu stilurile nevopsite, economiile sunt si mai mari. Culorile vopsite esentiale sunt elementele de baza perfecte – pentru orice zi, oriunde. Culorile de sezon sunt culori trendy. Culori izbitoare care atrag imediat atentia tuturor. Exploreaza paleta variata de culori Iqoniq.

 

culori iqoniq

8… Evaluarea impactului asupra mediului de catre Made2Flow

Iqoniq colaboreaza cu Made2Flow, companie specializata in calcule de impact textil pentru industria modei, pentru a calcula trei tipuri de impact: GHG (Greenhouse Gas/CO2 Footprint), amprenta de apa si amprenta terestra.

Pe baza cercetarii primare (deci date direct din lantul nostru de aprovizionare), aceste trei tipuri de impact sunt calculate si partajate pentru fiecare produs Iqoniq.

Includem, de asemenea, un etalon de comparatie pentru fiecare tip de impact. Economiile afisate reprezinta procentul care este economisit in raport cu produsul de referinta atunci cand clientii aleg produsele Iqoniq. Scopul Iqoniq este sa fie cat mai transparent.

 

9… Colectie completa din bumbac 100%.

Textilele Iqoniq sunt fabricate din 50% bumbac reciclat / 50% bumbac organic.

La fabricarea textilelor Iqoniq nu este folosit poliester sau alte fibre. Acestea ar fi cateva elemente cheie ale textilelor Iqoniq: senzatie moale pe piele cu un caracter de tesatura reciclata, culori frumoase, potrivire perfecta.

De ce un amestec?

Pentru ca fibrele, generate din procesul de reciclare a deseurilor de bumbac, sunt prea scurte si insuficient de puternice. Prin urmare, amestecam fibrele de bumbac reciclat cu fibre de bumbac organic de inalta calitate pentru a spori rezistenta firului si a asigura astfel o calitate mai buna a tesaturii. Acest lucru este valabil pentru tesaturile Iqoniq 100% bumbac din jerseu simplu si pique, care sunt disponibile intr-un amestec de 50% bumbac reciclat si 50% bumbac organic.

Hanoracele si pantalonii Iqoniq de jogging sunt confectionati dintr-o tesatura transpirata cu 3 fire, cu periaj moale pe interior, unde toate cele 3 fire sunt, de asemenea, un amestec de 50% bumbac reciclat si 50% bumbac organic. Aceasta este o tesatura unica disponibila pe piata!

Cu amestecul acesta reciclat/organic profitam de sansa de a folosi deseurile textile, care altfel ar trebui distruse intr-un mod nesustenabil. Si, in acelasi timp, lasam putin mai mult camp liber pentru a creste alte culturi decat un bumbac organic.

 

imbracaminte iqoniq

10… Verificare complet trasabila si blocata prin AWARE™

Cum poti fi sigur ca afirmatiile de durabilitate pe care le facem sunt de incredere? Ne propunem sa evitam spalarea ecologica si sa dovedim ca produsele finale sunt fabricate din materiale durabile. Prin urmare, am facut echipa cu Aware™, o platforma de trasabilitate care face publice datele pentru a urmari si valida impactul de la capat la capat al textilelor durabile de la origine pana la tine.

 

11… Pasaport pentru produse digitale (DPP)

Toate produsele Iqoniq au un ID virtual Aware™ care va ofera transparenta completa. Aplicatia blockchain Aware™ face publice date de impact de incredere si sunt disponibile pentru consumatorii finali cu o simpla scanare a unui cod QR.

 

12… Toate stilurile Iqoniq sunt facute pentru a permite personalizarea, indiferent de nevoie

Eticheta Iqoniq pentru marimea gatului este asezata decentrat si este facuta dintr-o calitate de rupere. Acest lucru ofera libertatea absoluta de a imprima sau de a broda logo-ul, marimea sau o declaratie in centrul gatului din spate.

 

eticheta iqoniq

13… Personalizarea textilelor Iqoniq

Personalizam doar cu urmatoarele 3 tehnici de decorare cu impact redus. Aceste tehnici sunt conforme cu OEKO-TEX si GOTS, realizate fara apa uzata si cu pierderi reduse.

1) Transfer digital: DTF este cel mai potrivit decor care permite imprimarii oricarui tip de imagine pe o folie si presata la caldura pe imbracaminte.

2) Transfer de ecran: ST este o tehnica similara cu DTF in care imaginea este transferata pe folie prin serigrafie.

3) Broderie: Ramane cea mai nobila tehnica de decorare care iti poate imbunatati produsul pentru a deveni o adevarata opera de arta! Combinatia dintre presa termica si broderie este posibila si confera imbracamintei un efect 3D valoros.

 

14… Water.org

Water.org este o organizatie globala non-profit care lucreaza pentru a aduce apa si canalizare in lume. Water.org considera ca apa este cea mai buna investitie pe care o poate face lumea pentru a imbunatati sanatatea, a imputernici femeile, a permite accesul la educatie, a creste veniturile familiei si a schimba vieti. Cu toate acestea, 771 de milioane de oameni nu au acces la apa sigura. Sprijinim water.org donand 2% din veniturile din fiecare produs vandut din colectia Iqoniq.

 

15… Textilele Iqoniq - fabricate in mod responsabil

Ca parte a efortului nostru continuu de a imbunatati conditiile de lucru in lantul de aprovizionare, ne asiguram ca toate produsele Iqoniq sunt fabricate in unitati de productie cu un audit social valabil, in conformitate cu cadrul de audit amfori BSCI si Codul de conduita. Acest cadru sustine standarde sociale stricte in conformitate cu conventiile internationale precum Declaratia Universala a Drepturilor Omului si Organizatia Internationala a Muncii (OIM).

 

personalizari iqoniq

16… Materiile prime pe care le-am folosit sunt certificate

Bumbacul nostru reciclat este certificat conform Standardului Global Reciclat (Certificat de Contral Union 116221).

Bumbacul nostru organic este certificat conform standardului de continut organic (Certificat de Contral Union 116221).

 

17… Natura bumbacului reciclat – impuritati si variatii de culoare

Bumbacul reciclat este fabricat din deseuri de taiere furnizate de pe pietele locale din apropierea locului unde se afla fabricile unde se produc textilele Iqoniq. Aceste deseuri sunt colectate din diferite fabrici, diferite tesaturi, diferite productii.

Deseurile de taiere sunt separate dupa culoare si apoi curatate manual de orice materiale straine. Cu toate acestea, unele impuritati pot ramane totusi in interiorul deseurilor si pot aparea in mod limitat mai tarziu in aspectul final al tesaturii. De exemplu, fire putin mai inchise sau putin mai groase. Aceste impuritati sporesc natura produsului reciclat si ar trebui privite ca un atu, nu ca un defect.

Nuanta finala a tesaturii din bumbac reciclat depinde de sortimentele initiale de culori ale deseurilor.

In special, culorile Iqoniq nevopsite si culoarea bruta naturala sunt realizate cu procese complet fara apa si, prin urmare, pot avea unele variatii usoare de culoare intre diferite piese.

Everestus este importator direct al produselor Iqoniq, furnizor de obiecte promotionale si cadouri business si ofera firmelor si companiilor din Romania solutii adecvate pentru orice tip de proiect de promovare care include un necesar de materiale promotionale personalizate.